hits

Jeg tror ikke på gud.

I dag satt jeg faktisk og tenkte på gud. Jeg tenker veldig sjelden på gud; jeg er jo ateist. Hvorfor skulle jeg bruke tid på å tenke på en mann/skaping jeg aldeles ikke tror på? Vel, det skal jeg fortelle deg. Jeg satt å tenkte på hvor stor innflytelse gud faktisk har, til og med på sånne som meg. Ikke kristen. Ikke døpt. Borgerlig konfirmert. Hvordan har det seg at jeg faktisk har foldet hendene sammen og hvisket en bønn "opp" til ham? Jeg har til og med hvisket amen etter mine ønsker. Hvorfor det? Jeg tror ikke på gud i det hele tatt. Jeg er så sikker i min ateistiske sak. Det er ikke gud som har skapt mennesket. Det er mennesket som har skapt gud. Det veit jeg. Så ateistisk er jeg i min tro.
Da skjønner du sikkert ikke, og det gjør ikke jeg heller, hvorfor jeg har bedt til gud. Uansett hvor mye jeg ønsker noe, hjelper det ikke å folde hendene, lukke øynene og holde hodet opp mot himmelen sånn at gud kan lese tankene mine. Det funker ikke sånn. Hvordan kan noe som ikke finnes ha så stor innvirkning på folk? Hvordan kan jeg "snakke" til noe jeg ikke tror på i det hele tatt? Ikke for å være utrolig frekk og blasfemisk her nå, men kan faktisk denne måten mennesket skaper troen sin til noe på sammenlignes med måten Hitler fikk så mange med på sin side? Ikke misforstå meg. Jeg sier ikke at gud er like ille å tro på som Hitler. Jeg sier bare at vi mennesker er lettpåvirkelige, uansett om det er til en god og sunn (til en viss grad) tro som kristendommen, eller til en ond og grufull tro som troen til Hitler.

Jeg forstår selvfølgelig at mange er kristne. Jeg skjønner at mange tror på det, men samtidig er det helt uforståelig.. "Alle" andre tror, så hvorfor skulle de ta feil? "Alle" andre sa at jorda var flat også. Husk det.

For meg er gud blitt et uttrykk. Det er på en måte bare noe man billedlig tyr til for å få sine egoistiske ønsker oppfyllt. Kanskje føler jeg at det bringer lykke. Kanskje føler jeg at det er større sjanse for å få det som jeg vil om jeg spør denne "gud" om hjelp. Likevel skjemmes jeg over å prøve. Jeg skjemmes over å prøve gud. Jeg skjemmes over å prøve noe jeg ikke tror på. Det blir helt, helt, helt feil.
Så, fra nå av skal jeg love meg selv å aldri be til gud igjen. Jeg skal prøve å aldri gå i mot noe jeg tror på. Gud er faktisk i mot alt jeg tror på. Nei, jeg tror kanskje enda mindre på Bush, faktisk.

Hvilket forhold har du til religion? Tror du på gud? (Jeg vil bare presisere at jeg bevisst har skrevet gud med liten g. gud er ikke Gud for meg.)

38 kommentarer

Lars K. E. Lien

28.03.2008 kl.15:21

Kanskje du er skap-agnostiker?

Drea

28.03.2008 kl.15:30

Nei, så absolutt ikke. Jeg er helt og fullt ateist. Det handler mer om...jeg vet ikke. Det er som jeg skreiv på slutten; gud er bare noe å ty til for å få ønskene hørt. Gud er ikke virkelig for meg.

øyvind

28.03.2008 kl.15:52

Moro blogg! God helg!

Lillian

28.03.2008 kl.16:33

Dette med religion blir jeg bare skikkelig frustrert av å snakke om. jeg vil så gjeeeeerne ha fasitsvaret på hvordan vi faktisk ble til. Det er jo rimelig sykt at noen skal ha skapt oss, men hva annet er det liksom?? Jeg har vell i grunn alltid trodd på Gud (pga at jeg har blitt oppvokst med det), men praktiserer det ikke. Banner i et bankende kjør og synder sikkert hver dag :S huff. Meeen, jeg håper at det finnes en himmel hvor alt er fint og fantastisk, og hvor jeg treffer igjen alle mine venner! Jeg håper liksom ikke at alt er slutt når jeg dør, men jeg har vanskelig for å tro noe annet.Ok, nå må jeg stoppe å skrive. Dette er seriøst en evig diskusjon!

Lillian

28.03.2008 kl.16:55

eh, men jeg har vanskelig for å tro det.. skulle det stå ;p

grenseløs

28.03.2008 kl.17:07

Kristendommen dominerer fortsatt dagens samfunn, dessverre. vi er kulturskadet etter tusen år med tvangsforing. så selv vi ateister har slagget av en gudstro i oss. vi bør jobbe konstant med oss selv for å fjerne det slagget.

Nora

28.03.2008 kl.17:26

Mente du at ikke-kristne kan ty til å be til Gud på grunn av egoistiske grunner, eller kristne også? :)

chrissy

28.03.2008 kl.17:32

Jeg er ikke døpt, konfirmert borgelig og har ingen tro,sånn er det:)jeg respekterer andres tro så lenge de respekterer min.

Drea

28.03.2008 kl.17:49

Lillian: Det er en evig diskusjon, det er helt sikkert. grenseløs: Jeg er delvis enig. Jeg er enig i at den kristne troen på en måte har blitt innflettet i normgrunnlaget vårt, uavhengig av om vi kommer fra en kristen familie eller ikke. Jeg syns ikke det burde være sånn. Det begrenser rettigheten til å ha egne meninger.Nora: Jeg tror alle kan ty til gud av egoistiske grunner. Både kristne og ikke-kristne. Selvfølgelig ikke alltid, men ofte.

Rachel

28.03.2008 kl.17:49

takk :) Hmm..gud eller ikke..vet ikke jeg. Men ett eller annet finnes, men har ikke gjort meg opp noen mening om hva..!

restrup

28.03.2008 kl.18:26

i mitt liv finnes det ingen Gud, jeg tror på skjebnen. og jeg tror man ber (kristen eller ikke) fordi alle har et lite håp om at det er en 'gud' som skal høre deg og gjøre alt bra. og håp er en fin ting.

Linn Maria

28.03.2008 kl.18:50

Det er vel litt hardt å si at alle som ber til Gud har egoistiske motivasjoner. Iallefall med utgangspunkt i det som noe negativt. Jeg tror det er mange grunner til at folk velger seg en Gud.Personlig har jeg ingen gudstro, ettersom min logikk tilsier at vi har utviklet oss fra å være bakterier i et stort smell, til det vi er i dag. Jeg vil allikevel påpeke at det går en tynn linje mellom det man anser som trygge og fine tradisjoner, og tyngden den kristne trosretningen har hatt i det norske samfunnet gjennom de siste 1000 år. Jeg vil f.eks. nevne bryllupp og begravelser. Man kan oppleve det som noe fint, selv om man nødvendigvis ikke ber til Gud hver kveld - fordi det er tradisjon, like mye som en kristen seremoni.I situasjoner hvor man opplever press/stress og generell maktesløshet (alt fra alvor i forhold til sykdom/død, til noe som i emosjonelle øyeblikk betyr "alt" -- som eksamen, kjæresten truer med å slå opp, fotballaget står foran en viktig og avgjørende kamp etc.), i det øyeblikket man ikke lenger føler at man har kontroll over det som skjer, er det menneskelig å ty til noe utenfor seg selv. Være det seg engler, Gud eller Jehova..Jeg tror ikke det er så viktig hva det er, så lenge man føler seg komfortabel med det man tror og ikke tror. Så lenge man har en trygghet i seg selv, er det neppe noen stor sak hvorvidt dette bunner i ord fra en bok skrevet i bibelsk tid, Dr. Phil eller din egen livsvisdom.

Drea

28.03.2008 kl.19:00

Linn Maria: Jeg sier for al del ikke at alle som ber til Gud har egoistiske motivasjoner. Det ville vært som å sagt at alle skallede er kriminelle. Det jeg sier er at det skjer. Egentlig så prata jeg mest om meg selv, og mine egne erfaringer med det å be til gud, men jeg tror på det sterkeste at de fleste mennesker i verden har bedt til gud av egoistisk grunn en eller annen gang i livet. Kristen eller ikke-kristen.

Linn Maria

28.03.2008 kl.20:14

Vel, de fleste ønsker man har for seg selv og sine egne har stort sett ett egoistisk aspekt ved seg, hvorvidt gud er involvert eller ei ;)

benedikte

28.03.2008 kl.20:16

Jeg er også ateist, og tror ikke på gud.Du har så rett i alt du sier, hvis gud var så mektig som alle skulle ha det til, hvorfor er verden som den er?

Silje

28.03.2008 kl.20:18

Jeg er også ateist, men mange av vennene mine er kristne. Vi går godt overens og det har aldri skapt noen problemer. Likte innlegget, veldig bra!

Drea

28.03.2008 kl.20:26

Linn Maria: Ja, selvfølgelig, men akkurat i dette innlegget var det gud jeg tok for meg. :b Benedikte: De forklarer de kristne ganske enkelt, og det finner jeg faktisk veldig troverdig om det SKULLE ha vært en gud der. I følge kristne ga gud mennesket en fri vilje, og det er denne viljen som har blitt misbrukt og resultert i alt det onde som skjer i verden.Silje7: Nei, jeg har venner som er kristne jeg også, og det går helt fint. Religion splitter nok som det er. Det skal ikke få splitte meg fra venner. Men, jeg må innrømme at jeg tror det hadde blitt rart for meg å være kjæreste med en som er veldig kristen.

Vilde

28.03.2008 kl.21:00

Så bra skrevet! Jeg har heller ikke noe forhold til noen religion eller gud, men respekterer andres tro, men jeg synes det er mange ting innenfor flere av religionene som er litt for gammeldagse til at vi faktisk lever i 2008. - Vilde .

Gerdrup

28.03.2008 kl.21:08

Enig med deg der. Jeg er selv ateist. Haha, er nesten litt morsomt i religionstimer og sånn vi hadde på ungdomsskolen for jeg blir så innmari engasjert hver eneste gang, jeg blir vel egentlig ikke engasjert, jeg blir mer sur, forbanna, det går beyond engasjert liksom. Haha .. Uff. Burde legge det fra meg, men klarer ikke. Har så mange meninger. Hørt om Kent Hovind? Stor, stor, tulling spør du meg.

Gerdrup

28.03.2008 kl.21:17

Hehe .. ja, merkelige saker det der, men når man er så sikker i sin sak og jeg møter en virkelig, virkelig kjempe kristen person som mener gud skapte verden på 6 dager, daa, skjer det noe i hodet mitt og jeg klarer ikke å la være å bli engasjert/sint/forbanna/irritert kall det hva du vil xP Hehe.. Jaja, må nok jobbe med og roe ned littegrann.

Elisabeth

28.03.2008 kl.21:27

Bra innlegg! Jeg er både døpt og konfirmert i kirken, men er nok ikke kristen. Agnostiker tror jeg.. Religion er vanskelig!

julie

28.03.2008 kl.22:01

jeg tror heller ikke på gud. konfirmerte meg borgelig jeg :)

Heidi Larsen

29.03.2008 kl.23:02

jeg er ikke kristen heller.jeg tror det er noe mer etter døden.syns det er litt trist å tenke på at du bare ligger i graven død. vi ltro det er noe emre enn det. men tror ikke på noe gud osv:)

Silje

30.03.2008 kl.14:10

Men hvis du allikevel ba til Gud, ligger troen der kanskje, i underbevisstheten? Eller det at man håper det faktisk er en Gud der oppe og vil tro på ham? Det blir på en måte å tro på det. Og du omtaler han jo som en mann/skapning(?) (Sikkert fordi det er det han allmenllig blir sett på som, men bare spør ;) ) Akkurat som gutten som sa til faren sin: "Jeg tror ikke på Gud, han er så slem". Åpent spm, jeg veit det kan ses fra forskjellige sider. Bra du respekterer andres tro =) Respekterer at du ikke tror på Gud og, en stund jeg ikke gjorde det og. Så har full forståelse :)

Drea

30.03.2008 kl.16:48

Silje: Nei, det er ikke slik at jeg tror på gud i underbevisstheten. Litt synd faktisk, skulle av og til ønske jeg trodde på noe etter døden. Da hadde jeg kanskje ikke vært så redd for å dø som jeg er.

sandra

30.03.2008 kl.22:41

utrolig bra innlegg, er som å lese mine meninger, og jeg "ber" også til gud, enda jeg ikke er kristen av noe slag! Hvis jeg noen gang skulle vurdert å "bli med" i en religion, ville valget vært en som ikke dømmer andre, men det finnes ikke! De fleste som tror på gud har samme bibel men av en eller annen grunn så vanvittig mange forskjellige menigheter grunnet at de finner opp og lager sine egne historier, så det er helt riktig; menneskene skapte gud!

boeggen

31.03.2008 kl.10:43

Livet er mangfoldig. Du tror ikke på Gud,altså tror du noe for det kan ikke bevises at Gud ikke finnes.. Jeg tror på Gud ,.Det kan heller ikke bevises at han fins. Ja, så tror vi begge da!!At vår fantasiske verden er blitt til helt av seg selv,

nei, jeg velger å tro at noe større er bakom det hele.

Line

01.04.2008 kl.23:01

Bra innlegg!Jeg sier det bare rett ut, min mening: Religion er roten til alt vondt, desverre!Jeg er selv 100% ateist og har ALLTID vært det. Jeg vet at det ikke finnes noe "høyere makter" og jeg vet at bibelen bare er ren fiksjon.Det provoserer men jeg har så sterke meningter ang dette, blir enormt engasjert sånn som flere andre:-)Jeg mener at det er på tide at menneskene våkner opp og skjønner at det kun er dem selv alt avhenger av, ikke noe "åndelig".Men når det er sagt så har jeg også flere troende venner, har aldri hatt noe problemer med det:-)Så lenge dems tro ikke går ut over meg så er det det positive kvalitetene i menneske som telles..

nannings

04.04.2008 kl.12:09

Du kan ikke vite... Så enkelt er det. Din tro er like sannsynlig som min tro frem til noe anna er bevist.Finnes ikke noe motargument for at Gud ikke finnes. Man kan alltid si at Gud står bak. Eller Satan. For tror du Gud finnes så finnes Satan også. Og btw, det er han som er roten til alt ondt. Hvor tykk hadde ikke biblen blitt om de skulle stå forklart ned i minste detalj om hvordan jorda og livet ble skapt. Jeg har blitt bønnhørt, kanskje det som utgjør forskjellen på om du tror eller ikke. Og btw så er ikke svaret på bønnen alltid slik du ønsker. Så har du bare sendt inn en ønskebønn og ikke mottatt det du ba om, så ville Han det nok på et anna vis. Av og til kan det også ta laaaang tid før du innser hva som var svaret ditt.Det finnes også tvil i tro, det er derfor det ikke heter vite.Mange som engasjerer seg i tro og ikke tro. Et tema man kan diskutere i det uendelige.Syns det er spennende å lese andre synspunkter. Jeg tror min bror gjør ikke, ganske mange heftige diskusjoner av og til rundt det tema. Men det er omtrent alltid jeg som "parkerer" han:p

Drea

04.04.2008 kl.12:18

Nannings: Jeg kan selvfølgelig ikke vite, men jeg kan TRO at jeg vet. Forskjellen er stor. Jeg tror også på noe av det du sier. Jeg tror at man ikke alltid får det svaret man vil, men at man bruker lang tid på å finne ut hva det virkelige svaret er. Jeg mener dette ikke har noe med gud å gjøre, jeg mener det har noe med mennesket å gjøre. Bare mennesket.Jeg syns også det er interessant å høre andres meninger. Jeg er glad vi har mange forskjellige meninger! :)

Ingeborg

05.04.2008 kl.15:36

Ny viten: Alle mennesker i dag har mt DNA som stammer fra EN OG SAMME kvinne! Og alle menn har y-kromosomer fra EN OG SAMME MANN. :O Adam og Eva..(kanskje?) Dette er faktisk sant:). Leste det i konfirmantboka mi. Og ja, jeg tror på Gud. (Det er selvfølgelig ikke noe bevis på at det bare var 2 personer) Men det er slike ting som styrker troen min.

Mari

01.01.2009 kl.12:41

Jeg er fullt og helt kristen. Og jeg respekterer også de som ikke tror.

Ellen

05.01.2009 kl.15:47

Det gjør jo ingenting å være kristen?!Man taper ingenting på det! Jeg tror på Gud og at jeg kommer til himmelen. Men viss ikke Gud finnes så gjør duet jo ingenting, for du taper jo ingenting på det! Du har bare en ekstra sikkerhet! Og veldig mange kristne, (ikke alle) er ofte veldig greie mennesker.I gjennomsnittet tenker di mer på konsekvensene av ting di gjør, og vil heller være kristne!Jeg synes det er blitt en mote nå at man ikke skal være kristen, eller at " jeg er døpt og konfirmert i kirken, men jeg er egentlig ikke kristen"!Det synes jeg er tull å si.

Drea

05.01.2009 kl.15:58

Ellen: det gjør selvfølgelig ingenting å være kristen, men er jeg ikke det så er jeg ikke det. Jeg klarer ikke å lure meg selv til å tro på noe jeg ikke tror på. Jeg er forresten verken døpt eller konfirmert i kirken, så jeg er ikke kristen på noen som helst måte. :)

Crydla

07.01.2009 kl.06:59

Spennende. Jeg tror og det har jeg alltid gjort. mer eller mindre. Men jeg har opplevd mye og hørt mye som gjør at jeg ikke klarer og la være å tro. Hva med sånne folk som blir helbredet og sånt da? De ber til Gud - og blir helt friske? Det har folk sett! Man kan ikke unngå og tro da! Jeg tror det er Gud som helbreder, bare at han bruker det gjennom oss - ikke psyken. Dessuten er jeg helt enig med Ellen over her. Akkurat som å høre meg. Og jeg må i tillegg si at jeg synes det er litt trist at ikke flere da velger og ha en "nødløsningstro" eller noe, sånn i tilfelle alt dette med Gud og himmelen er sant. Noe jeg vil si meg ganske sikker på.Men jeg respekterer andres tro helt og fullt ut!

Anders

16.01.2009 kl.13:25

Noe som er 100% sikkert når vi fødes er at vi skal dø... Det er bare et spørsmål om når og hvordan...Det er godt å ha troen som en back-up fil å ty til når syke eller gamle familiemedlemmer går bort eller venner dør i en ung alder... Det føles godt å kunne si at kammeraten din har kommet til et bedre sted... Men skapelsen og menneskenes eksistens har biologiske grunnvirkninger til å formere seg tror nå jeg... Vi er sammensatt av carboner og elektroner som igjen sprer seg utover jorden når vi dør... Kanskje er vi heldig å få oppleve ett annet liv engang, fordi molekylene samler seg, når et nytt liv skapes.

Anette

29.01.2009 kl.22:42

Anbefaler alle å lese "the secret" eller se filmen ;) http://www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=2348747

23.03.2009 kl.22:29

Hvis Gud finnes er han iallfall ikke til for å oppfylle dine ønsker...du har rett det menneskene som har skapt en slik gud. Du kan få svar når du ber hvis du kjenner gud og dermed ber i samsvar med guds vilje. Da kan du oppleve å få svar. Men det er på en måte motsatt for da er det du som lytter til gud.

Skriv en ny kommentar

Drea

Drea

28, Frøya

Norske blogger

Kategorier

Arkiv