hits

Om det å være ung og gravid.

"Hvordan er det egentlig å være gravid?" spør mange meg. "Var det planlagt?" "Hvorfor vil du få barn så tidlig?" "Er du ikke litt ung?" "Hvorfor kaste bort ungdomstida di?"

Jeg får mange spørsmål, og det er vel egentlig ikke så rart. Jeg er ung. Nitten år og sitter her med hus, hund, katt, stasjonsvogn, mann (ikke "mann" som i gift, men "mann" som i kjæreste) og snart barn. Jeg er jo nesten blitt ei kjerring, og det før jeg er fylt tjue. Det blir spesielt, som hu dama i den reklamen ville ha sagt. Så, hvordan er det egentlig å være gravid? For å være helt ærlig så er det alt. Det er både gøy og kjedelig på samme tid. Det er selvfølgelig mest gøy, men å si at bekkenløsning og ryggsmerter er gøy er vel kanskje å overdrive. (Jeg har forresten blitt sykmeldt til permisjonen begynner nå.) Men resten er fantastisk. Sparkene, bevegelsene, responsen vi får når vi snakker til magen. Hikkingen. (Ja, jeg kjenner faktisk at babyen hikker. Hvor gøy er ikke det?) Og selvfølgelig; den voksende magen. For meg er dette å leve. Noen foretrekker festing til langt på natt, minimalt med ansvar og annet gøy. Det er selvfølgelig ikke noe galt med det, men jeg foretrekker noe annet.  Jeg foretrekker familieliv, jeg. Sært? Tja, kanskje.

Hvorfor vil jeg bli ei ung mor? Vel, jeg ser faktisk mange fordeler med det. Tenk hvor mye jeg får oppleve av barnets liv, og kanskje til og med av barnebarns liv. Jeg vet det er langt frem i tid, og jeg har ikke tenkt mer enn overfladisk over det, men tenk hvor mye jeg får med meg da, dere! Jeg skal bare leve en gang, for jeg tror verken på himmelen eller et liv etter døden, og da føler jeg det er viktig å gå for det man vil. Det er viktig å gjøre det man føler for å gjøre, og heller satse på at det er et riktig valg. Blir det feil på noen måte, ja, da er det bare å gjøre det beste ut av det også. feil kan det da ikke bli.

Som jeg tidligere skrev; for meg er dette å leve. Mange har sine betenkeligheter, og sier "Men hva om det blir slutt mellom deg og Kaj? Dere har jo ikke vært sammen lenge..." Skal man begrense seg til alt som er safe kommer man til å få et kjedelig liv, og jeg er ikke villig til å kaste bort livet mitt på å hele tiden tenke på hva som kan skje. Man kan aldri være sikker på at man skal kunne holde sammen med samme person i et helt liv. Mennesker osm har vært sammen i førti år går også fra hverandre. Også de splittes, så om man skal tenke slik kan man i prinsippet aldri få barn. Det er kanskje litt vanskelig å skjønne hva jeg mener nå, men jeg får ikke formulert det på noen bedre måte. Man vet aldri hva som kan komme til å skje, og derfor bør man leve livet sitt slik man vil i dag.

92 kommentarer

Mira

02.12.2008 kl.13:19

Flott innlegg Drea. Jeg er glad du lever livet ditt slik du vil - for hvem andre skal gjøre livet ditt slik du vil ha det? Du virker så oppegående og reflektert og du kommer nok til å bli en fantastisk mamma.

BenedikteRefstie

02.12.2008 kl.13:23

syns det virker litt morro å være gravid jeg. :)

tinkerbelle

02.12.2008 kl.13:25

Synes det virker som du har tenkt igjennom dette jeg, og jeg synes du prioriterer rett. For min egen del kunne jeg aldri blitt mamma som 19åring. Trodde faktisk jeg ikke ville ha barn. Det er vel sånn det er å leve, man er i forandring hele tiden. Dessuten er det jo ikke sånn at livet ender når man har fått barn da. Jeg er sikker på at dere får mulighet til å reise og ta noen fester om dere ønsker det.

Anne Line

02.12.2008 kl.13:25

Kjempe bra skrevet! Jeg vil også bli ung mor, men jeg vil være ferdig med studiene først hvertfall.. så 1,5 år til så er jeg klar:P

Helle

02.12.2008 kl.13:29

Du er tagget :)

Silje

02.12.2008 kl.13:33

Man skal alltid gjøre det som er riktig for en selv! =) Bra du gjør det som føles bra for nettopp deg, =)Ja, morsomt å se deg igjen, =) rakk så vidt å oppfatte at det var deg, så stressa, hehe, =P

Stine Friis

02.12.2008 kl.13:34

Moren min var bare nitten da hun var gravid med meg, rakk akkurat å bli 20 før jeg kom. Synes det er en kjempefordel å ha en ung mor, man er mer på 'bølgelengde' om du skjønner :)

kristinefargerik

02.12.2008 kl.13:31

veldig bra svar, respekterer det du har valgt 100% :-)

Kristina

02.12.2008 kl.13:31

herrefred , jeg er HELT ENIG med deg! dessuten drømte jeg om at jeg var gravid og fødte i natt! det var en så god følelse! gleder meg til å lese bloggen din når du har født barnet - håper det blir like mye og BRA blogging som nå !!

Drea

02.12.2008 kl.13:29

Mira: tusen, tusen takk! :) Det er så godt å høre sånt! Virkelig. Takk! :)BenedikteRefstie: det ER det! :) Jeg skal virkelig nyte de to siste månedene, for det kan jo bli ei stund til neste gang. :bTinkerbelle: helt sant! :) Det blir selvfølgelig mindre enn om man hadde vært singel og barnløs, men for meg er det ikke nødvendig med endeløs festing hver helg lenger. Jeg HAR gjort det der, og jeg savner det absolutt ikke. :)Kristina: blogging blir det nok ikke slutt på selv om det kommer en baby i huset! ;) Blir antagelig litt babybilder, og dessuten gleder jeg meg til å poste outfitbilder med NORMALE klær! :D Wohoo!Citylife/Silje: Hehe, ja det var mye folk der, så tenkte du hadde nok å gjøre! ;)Stine Friis: ja, jeg tror det kan være en fordel! :)

Christina

02.12.2008 kl.13:33

Når jeg lå i magen til mamma, som er over 16 år siden. Ja, da drakk jeg så mye fostervann at jeg hikke ofte. Så kan tenke meg det var en morsom opplevelse :)

Christina

02.12.2008 kl.13:33

Når jeg lå i magen til mamma, som er over 16 år siden. Ja, da drakk jeg så mye fostervann at jeg hikke ofte. Så kan tenke meg det var en morsom opplevelse :)

Lisa-Martine

02.12.2008 kl.13:40

Mamma fikk storebroren min når ho var nitten :)

Helle

02.12.2008 kl.13:38

SV: Det er så godt å endelig møte noen som er enig med meg og som forstår! Jeg føler jeg får bare dritt tilbake når jeg er åpen om det? Bra at du skriver et sånt innlegg, det er som om jeg skulle skrevet det selv. Takk for kommentar :)

Helene

02.12.2008 kl.13:40

Bra innlegg ja! Jeg kjenner deg ikke, men blir nesten litt stolt av deg! Du virker som en flott person på alle mulig måter, og kommer til å bli en like flott mor! Det er jeg sikker på.

Monica

02.12.2008 kl.13:42

Kjempefint innlegg. Skjønner tankegangen din. Føler man seg klar, hvorfor ikke?Selv føler jeg meg ikke klar for noe sånt. Enda... Men jeg vil oppleve det en gang, helst før jeg blir altfor gammel. Akkurat nå vil jeg bare ha meg selv å tenke på. Være litt fri. Høres litt egoistisk ut, men hele barndommen har på en måte ikke vært SÅ fri. Altså jeg har hatt det kjempefint, men jeg har alltid måttet forholde meg til foreldrene mine. Jeg har ikke alltid fått gjøre som jeg vil (logisk nok), og endelig kan jeg styre livet mitt som jeg selv vil, i mye større grad en før. Og da vil jeg ikke "hoppe inn i" noe så forpliktende som å få et barn.Først Monica-tid, så får resten vente...

Charlotte

02.12.2008 kl.13:51

Fint innlegg. Du blir nok en flink mamma :)

hestiaverden

02.12.2008 kl.13:52

Alder forandrer ikke personlighet. Det finnes gode og dårlige mødre i alle aldre - og fedre også, selvsagt. Endel ting blir litt vanskeligere når man har barn. F eks er utdannelse og barn en dårlig kombinasjon, men det er ikke umulig.Hovedsaken er nok at man tenker gjennom hva man vil selv med livet, og lever slik man ønsker. Jeg tror du kommer til å bli en veldig god mor, Drea. Gled deg til den fantastiske tiden som kommer! (Gulping og bæsjbleier glemmer man heldigvis fort)-klem-

Lene

02.12.2008 kl.13:49

Så nydelig:) Lykke til - jeg er sikker på at du blir en flott mor som ser på den fantastiske situasjonen din som du gjør.Og tenk på så mange fine bilder du kan ta når den lille kommer til verden! ..Jeg vil også ha en baby å ta bilder av.

Drea

02.12.2008 kl.13:51

hestiaverden: jeg er litt uenig i det du sier om utdanning. Mulighetene er enormt store for mødre som skal ta utdanning nå. Mye større enn før! :) Det blir bare lettere og lettere å ta utdanning selv om man har barn. Dessuten skulle man vel kanskje tro at jobb var enda vanskeligere, med tanke på at man har mer fleksibilitet rundt utdanninga si enn man har i en fast stilling. :)

Jeanette U

02.12.2008 kl.14:00

Du er fantastisk, Drea :) Når jeg feks er innom Nette Nestea eller Ida Wulff, etter at jeg har lest et eller annet koselig innlegg hos deg, slår det meg hvor sykt forskjellige folk er! Mens deres innlegg "bare" handler om klær, gøy og mote, kommer du og kombinerer dette med hva som er ekte i livet. Så har jo du et år på dem også da, men uansett. Du e rett og slett favorittbloggeren min fordi du klarer å dra frem alle aspektene ved livet, og der som er interessant og lese, og sette dem sammen til noen nydelige innlegg :) Keep it up!

kristin

02.12.2008 kl.14:04

åh, du er så bra:) Jeg synes det er fint at det ikke er alle som foretrekker festing og minst mulig ansvar. Det er også så mange som tenker at "men det er jo ikke helt vanlig" (feks om det å få barn så tidlig), men hvis alt skal være vanlig blir det bare teit. Man ødelegger jo ikke livet sitt med å få barn i ung alder. Lykke til med alt :) !

Jeanett

02.12.2008 kl.13:59

Drea, jeg er nå da nysgjerrig og sånn, så jeg er innom mange blogger for å snoke :P - men det er sjeldent jeg gidder og lese mange blogger hver dag. Men din kommer jeg alltid tilbake til. Jeg føler vi har så mye til felles :P Jeg elsker å fotografere, jeg og kjæresten har vært sammen i 5 og et halvt år, vi kjøpte hus i fjor og selvfølgelig må jeg ikke glemme "bissevovven" vår ;) Jeg også får de spørsmålene hele tiden; "Er du ikke litt ung?" "Hvorfor kaste bort ungdomstida di?" osv osv. Nå er jo ikke jeg gravid, men selvfølgelig, jeg er 20, og tenker masse på det.. Jeg er jo ute på byen når jeg ønsker det, men jeg er liksom allerede lei før klokken blir ett. Jeg tar fagbrevet før jul, gleder meg til å få en utdannelse, utforske nye ting, evt. et helt annet yrke.... Men jeg er absolutt villig til å starte en familie med barn.. Og jeg er enig i det du sier med ung mor, hva du får oppleve.. Jeg tenker også spesielt på at mine barn skal "ha oss foreldre lenge", jeg er så glad for at mine foreldre er unge, blir med på ting osv.. Hvis du skjønner.. Så. Syntes det er kjempe spennende og lese om dine "gravid-innlegg" - for jeg føler meg ganske klar selv. ;)

Lenestyle

02.12.2008 kl.14:04

jeg var 19 år og gravid med min første datter og så var jeg 30 da jeg ble gravid med min andre datter. jeg var like klar for det første gangen som andre gangen. det finnes mange 30 og 40 åringer som ikke er modne for det også ;) det er ikke alderen det står på :)

Karina

02.12.2008 kl.14:22

Kjempe fint skrevet :) Jeg synes du virker, kan ikke si noe annet ettersom jeg ikke kjenner deg, som ei voksen jente som kan takle dette. Abort hadde jo vært en løsning tidligere, men siden du velger å gå igjennom dette er du klar for det. Jeg støtter deg <3
Man skal alltid gjøre det som er riktig for en selv,Bra du gjør det som føles bra for deg :)

Helene

02.12.2008 kl.14:30

Det går helt fint å være mor og ung på samme tid. De fleste unge mødre jeg kjenner er mye mer avslappede og rolige som mødre enn mange eldre. Dessuten er kroppen på høyden, fødemessig sett, når man er rundt 20 (ble jeg fortalt da jeg fødte guttungen min som 20-åring). Men alle er forskjellige, og jeg forstår din prioritering veldig godt! Barn og utdanning er helt topp, har erfart! Det gjelder bare å ha viljestyrken på rett plass, og det er jeg sikker på at du har, Drea. Hilsen Helene med nummer 2 i magen ;)

Nina

02.12.2008 kl.14:38

Veldig fint innlegg! De aller fleste skulle levd litt mer som deg. Nyt livet, og vær stolt av deg selv, det har du all grunn til:)

Dean

02.12.2008 kl.14:40

Du er så flott! Supert innlegg :)

Amanda Josefine

02.12.2008 kl.14:38

Veldig fint skrevet. Jeg synes du bør være stolt av å kunne ta så "voksne" og ansvarlige valg allerede som nittenåring. De fleste nittenåringene jeg kjenner vil helst feste og leke, og tenker at det å få barn er å "kaste bort livet" og binde seg alt for tidlig. Om man ønsker å binde seg tidlig, hva så? Vi er alle forskjellige...

Veronica

02.12.2008 kl.14:43

Så enig med deg Drea :) Det å stifte sin egen familie, og leve og glede seg sammen er selve livet <3 Å gå gravid er ubeskrivelig, jeg klarer nesten ikke vente med å bli gravid igjen, hehe! Jeg hadde selv ingen plager i det hele tatt, men jeg sjønner at bekken-og ryggplager ikke er så veldig deilig :/ Men nå er det jo ikke lenge til babyen deres kommer :D Masse lykke til :)

Sigrid

02.12.2008 kl.14:51

Jeg skjønner deg godt! Jeg synes heller ikke at festing er livet. Jeg gleder meg til jeg finner

det som er å leve for meg. Flott at du har funnet ditt, selv om du ikke er så gamel ;)

K

02.12.2008 kl.14:52

Kjempebra innlegg! :) Etter det jeg har lest i bloggen din, så tror jeg du kommer til å bli en kjempegod mamma. Jeg har selv venninner som fikk barn relativt unge, og det har gått veldig bra for dem. Selv er jeg også en jente som heller sitter hjemme med kjæreste, venner eller familie og ser en god film, enn å gå på byen å feste (selv om jeg bare er 21år, så føler jeg meg litt ferdig med det). Jeg ser virkelig fram til å få barn, men kjæresten min er ikke helt klar for det ennå, og det må jeg jo respektere :)

emelie

02.12.2008 kl.15:00

Flott post, ja :)

Julie

02.12.2008 kl.14:59

kjempe bra skrevet, inspirerende !

Lise Nikita

02.12.2008 kl.15:00

du har blitt utfordret. unnskyld :(

Helene Harepus

02.12.2008 kl.15:08

Jeg har mye jeg skulle sagt om dette innlegget,men jeg finner ikke ord så jeg bruker to: Så enig:)

Anniken

02.12.2008 kl.15:21

du er heldig. jeg tror ikke jeg har muligheten til å få barn lengre.. det er trist :(

catharina

02.12.2008 kl.15:18

så utrolig bra innlegg!! ja jeg kjenner meg i gjenn i de spm der.. fikk dem selv da jeg gikk gravid.. men masse lykke til hvertfall da:D helt supert innlegg:D

Mathilde

02.12.2008 kl.15:25

Jeg liker måten du skriver på veldig godt! Blir helt oppslukt i det du skriver. Det å være gravid virker kjempe koslig :-) Gleder meg til å lese mer om dette! :)

Drea

02.12.2008 kl.15:21

Karina: abort var aldri et spørsmål, da hele graviditeten var planlagt! :)

Monica

02.12.2008 kl.15:29

Bra skrevet, Drea. Jeg skal innrømme at jeg synes det er tidlig, og tenkte mitt i begynnelsen. Men etter å ha lest hva du har skrevet, både dette innlegget og tidligere, så har jeg skjønt at du er klar for å ha barn. Og da har jeg heller ingen betenkeligheter med det. For jeg er av den oppfatningen at så lenge man er forberedt og innstilt på å få barn, så klarer man det på best mulige måte. Uavhengig av om man er 20 eller 40. Og som du sier, du får mye tid med barnet og kanskje barnebarnet ditt, og hvem vil ikke ha det? Jeg ønsker deg masse lykke til i fremtiden. Du blir nok en god mor :)

Chri

02.12.2008 kl.15:45

du skriver veldig bra! -masse lykke til med den lille, Frøya er jo et fint sted å vokse opp vel? :) Selv er kusina mi, Monica, vokst opp der. Og jeg har mesteparten av slekta mi på Mausund. Koseligste stedet på jord :)

ilana

02.12.2008 kl.15:47

Bra skrevet! :)

Magnus

02.12.2008 kl.15:54

Du kommer til å bli en flott mor, Andrea!

Mariiaa : )

02.12.2008 kl.16:22

en blogg jeg liker, endelig ! er så lei alle bloggene med "dagen outfit"

Iselin B

02.12.2008 kl.16:27

Herlig ;) Du kommer til å bli en fantastisk mor!

ayla

02.12.2008 kl.16:54

mamam fikk faktisk meg som 19.åring :-)skikkelig praktisk med ung mor ! , g får ganske masse av musikken min frå ho og eg kan ta klea henna (a)så su kan tenke på at ungen din kjeme sikkert til å ha de fantastisk med ei ung mor :-D

Kamilla

02.12.2008 kl.16:57

Eg skjønna deg utrule godt. Eg vil heller ha unga enn å feste og ve oppe heile natta. Gleda meg te familielivet. Einaste eg tenke på e at eg vil ha utdanning fust. Men eg og tenkje på at eg vil oppleve mykje av livet te ungen min, og ikkje ve ei "gammal" mor. Mamma va 19 når ho fekk den eldste broren min, og ho e forsatt mykje yngre enn mødrene til dei på min alder. (sjølv om eg e 6 år yngre enn han) Eg e gla fø at mamma og pappa valgte å ve unge foreldre. Syns du e tøff :)

Elin

02.12.2008 kl.17:51

Utrolig bra skrevet;) Jeg er enig med deg jeg lar familien komme foran festing og sånt, men nå er ikke jeg så glad i sånt da. Alle har vi våre interesser. Noen er glad i familielivet mens andre liker andre ting det er bare sånn det er;)

veronicassecrets

02.12.2008 kl.17:50

Jeg kunne ikke vært mer enig i det du sier. Det er bra for deg som får det du vil nå. Personlig er jeg av samme "typen". Jeg foretrekker å være et familiemenneske fremfor å drikke meg drita på byen hver helg fordi det er "gøy" og man lever "bare en gang". Det de glemmer er at de de gjør hver eneste dag, hvert eneste minutt det er å leve. Å bli en ung mamma ser jeg kun fordeler med. Hvordan tror du det går med økonomien for deg, babyen og kaj? Han jobber, du studerer + jobber? Er jo en fordel at han er i arbeid (mener å huske at du har sagt det?) det gjør jo såklart økonimien deres litt mer stabil. Så lenge man er klar mentalt sett så er alder ingen hindring. Det er bare et tall. God økonomi er en fordel, men man klarer seg alltid så lenge man har kjærlighet og omsorg å gi.

Drea

02.12.2008 kl.18:03

Veronicassecrets: vi har heldigvis veldig god økonomi. Vi sliter ikke der! :) Det er selvfølgelig også litt viktig. Jeg tror nok ikke jeg hadde hoppet ut i noe så stort uten å ha det så stabilt som jeg faktisk har det, uansett hvor klar mentalt jeg hadde vært. :) Syns det er viktig å ha noen ting på plass. :)

Catrine

02.12.2008 kl.18:12

Jeg er oxo ung mor. Fikk Jonas 2.juli 2008 og da var jeg fortsatt 19 år. Ble 20 noen dager etter men..Livet mitt er totalt forandret, men til det bedre...:) Storkoser meg med gutten min som er 5 mnd i dag:)

Aurora

02.12.2008 kl.18:21

jeg kunne også tenkt meg å bli en tidlig mamma, men er litt igjen, er jo kun femten, så litt tidlig enda(haha), men kunne godt tenkt meg et barn i 19-20 åra, hvertfall før jeg er 25! Gratulerer med babyen sier bare jeg:)!

Silje

02.12.2008 kl.19:25

Å være ung mor er greit (: Likte det du skrev :D Goodie. Gratulere med å bli mor, :D

Torill Merethe

02.12.2008 kl.19:52

kjempe fint skrevet!

Solveig

02.12.2008 kl.20:51

Du virker som en bestemt jente, med bein i nesa og står for det du sier/gjør. Og det er bra! :) Jeg ønsker deg og lillebabyen all lykke, og håper at alt går bra :) Stå på!

jannicke

02.12.2008 kl.21:01

Du er forbildet mitt! Har lyst til å bli ung mor selv, men det er litt uenigheter med kjæresten:) Og så må jeg jo vente til jeg er litt eldre enn 16år, det går jo tross alt en grense;) Bloggen din er super!

Line

02.12.2008 kl.20:55

Tror det er en av de få gangene jeg kommenterer her - men elsker å lese bloggen din. Jeg liker måten du skriver på og måten du fremstiller alt på.Når det kommer til dette med barn, altså om man er ung eller ikke - så handler det vel bare om man er klar eller ikke. (Altså, ikke at 12åringer som føler seg "klare" skal begynne med unger enda). Jeg er 18 år, snart 19, og jeg skulle gjerne hatt en unge i magen. Hatt kjæreste i snart to år. Og det handler jo om at vi begge føler oss klare, vi begge føler oss klare til å ta steget og har tro på hverandre. Men du er heldig, kos deg masse med magen frem til den er tom :)

Sara

02.12.2008 kl.21:08

Drea, du er den første som faktisk har et bra svar på hvorfor du vil bli en "ung mor". Tankegangen din er så bra. Vil bare si at fortsett med det du gjør da, for du gjør en bra jobb. :)

Nathalie

02.12.2008 kl.22:30

Jeg elsker bloggen din.. Du holder deg til sakligheter, og ikke the hills. Du skriver så mye bra! Så mye vi andre også tenker på! Når det kommer til dette innlegget, så mener jeg det er utolig tøft gjort. Og jeg misunner deg litt. Tross jeg skjønner det kansje er tungt, så høres det deilig ut med et barn. Flott svar, på en vanskelig problemstilling. Du høres forøvrig ut som en ung, men moden "dame", noen som faktis kan ta på seg det ansvaret et barn krever.

Redd-hare

02.12.2008 kl.23:22

Hei Drea! Jeg er kjempefasinert av bloggen din! Du skriver bra og interessant! Jeg håper du gleder deg til fremtiden som kommer, den blir sikkert fylt med masse nye opplevelser og forandringer. Hilsen Andreas :)(jublende leser)

ja?

03.12.2008 kl.00:33

'Det går faktisk an å være ansvarsfull og voksen og IKKE få barn å vettø!

Guro

03.12.2008 kl.09:00

Så utrolig fint innlegg, Drea. Skjønner du kan bli lei av alle spørsmålene du får, men du skjønner sikkert at folk er nysgjerrige når du er en slik ung mor. Det virker som du har tenkt nøye gjennom dette, og at du vet hva du vil, og du kan være en like god mor uansett om du er 19 eller om du er 30. Gleder meg til blogging om bæsjebleier og babyskrik :p

Drea

03.12.2008 kl.09:23

ja?: selvfølgelig! :) Men JEG velger å få barn. :) Teksten over er vel egentlig ganske selvsentrert. Den sier bare noe om hvordan JEG føler det, og velger å ha det. :)

Arachne

03.12.2008 kl.10:13

Den ene datteren min lå med hodet inn mot blæra og hikket ustanselig. Jeg måtte tisse hele tiden...:-)

Ronja

03.12.2008 kl.10:52

Jeg foretrekker også familieliv forran fest. Jeg er ikke noe festmenneske generelt da. Jeg er 17år, bor sammen med kjæresten min som jeg har vært med i snart i 1 1/2 år og vi har to katter og BMW. Eneste som mangler er et hus i stede for hybel, og et barn. Vi har begge utrolig lyst på barn, men vil vente til vi er ferdig men skolegang (kjæresten min er lærlig, men vurderer å gå mer skole...). GLEDER MEG :)

Anne Marthe :)

03.12.2008 kl.12:25

Du skiver utrolig bra :)

Anne Marthe :)

03.12.2008 kl.12:26

øhm, skriver. :P

Linda

03.12.2008 kl.12:55

Bra skrivet syns jeg!. Ja man må egentlig levet livet sitt i dag for å si det sånn. Har ikke så mange sjanser i livet. Du blir nok er kjempe mamma <33

Julie Wahl

03.12.2008 kl.14:48

Jeg er enig med det du skriver, man må leve livet slik man vil i dag. Mamma og pappa hadde vært sammen i 6mnd før de planla at de ville ha meg. De fikk meg når mamma var 19.Jeg tror det at man får mye erfaring, og at det er bra å være ung mor.Du kommer garantert til å bli en utrolig bra mamma!

Lena

03.12.2008 kl.18:52

Jeg gleder meg masse på dine vegne :) Du kommer helt sikkert til å takle dette veldig bra, og jeg ser opp til unge mødre. Beundringsveridge er dere.

AnneMariiit

03.12.2008 kl.22:01

Om man får barn som unge er ikke verre enn å få barn som voksne, så lenge barnet får en trygg og god oppvekst.

mari

04.12.2008 kl.00:20

så morsomt.det er som å lese mine tanker, bare at du klarer å skrive det på en mye bedre måte. Nå er jeg 21 da, men har LITT lyst på barn da, for å si det sånn.

Luna Anette

04.12.2008 kl.13:42

Du kommer til å klare deg veldig fint. Det er jeg sikker på.For min del så tenker jeg heller at jeg vil heller ta vare på meg selv og mitt liv før jeg må ta vare på et annet menneskes liv. (:

Silje Lien

04.12.2008 kl.17:14

Akkurat de spørsmålene der fikk jeg og når jeg var gravid. (var 19 når jeg ble gravid, men ble 20 år før jeg fødte) Eller rettere sagt: jeg fikk vite av andre hva folk sa om meg, og det var ganske likt de spørsmålene der... Og min graviditet var også planlagt, angrer ikke et sekund!:)

malin

04.12.2008 kl.20:30

du blir sikkert en kjempe fin (ung) mor. syns ikke du kaster bort ungdoms tia di heller :- D

:) anette

05.12.2008 kl.17:43

virkelig et bra innlegg! Du blir nok en super-mor :) Åh, det må være så spennende å ha et liv inne i magen. Gleder meg selv veldig masse til jeg selv blir gravid en gang i framtiden :) Ønsker deg, Kaj og den lille all lykke å framtiden :'D

Trine

06.12.2008 kl.19:56

Jeg syns det er utrolig bra gjort av deg. Du er 19år, har hus og kjæreste å venter barn. Dette tror jeg dere får godt til. Den ungen blir til å få det godt. Bloggen din er helt fantastisk. Lykke til videre :)

victoria

06.12.2008 kl.21:15

hei.bra skrevet må jeg si, men har en liten kommentar=) Ja, det er bra å oppleve mest av livet til barn og barnebarn. Men er det ikke viktig at du opplever hva livet har å tilby deg først? Jeg er 20 og du 19, vi har egentlig ikke opplevd en dritt hvis man tenker etter. Dårlige opplevelser osv teller ikke mener jeg. Jeg selv er for ung til å få barn. Er bare 2 år siden jeg ble "voksen". Vi er fortsatt barn. Som jeg sier, barn skal ikke ha barn.. Virker på meg at det har blitt en trend å få unger i dag helst før fylt 21. 80% av venninene mine skal ha/har barn. Hva skjedde med å leve livet og få livserfaringer man kunne senere dele med barna? Føler at jenter i dag trekker oss tilbake til 1850-tallet på ladsbygda hvor vi skulle skvise ut barn så for som mulig=) Uansett masse lykke til og stå på!!=)

Cathrine

06.12.2008 kl.21:39

Åh, du er heldig... :)Jeg skulle også hatt termin i midten av februar en gang... :/Og jeg angrer litt nå merker jeg... Masse lykke til!! :D

Drea

06.12.2008 kl.22:25

Victoria: jeg føler man kan oppleve minst like mye selv om man blir ei ung mor! :) Akkurat de samme tingene også. :) Og MER. For meg er det helt rett å bli mor nå, men jeg forstår selvfølgelig at mange syns det er tidlig. :) Forstår hva du mener også, selv om jeg er uenig!;)

Lorraine

07.12.2008 kl.16:31

Jeg vet ikke om det er passende å spørre om noe som dette, men hvordan fant du utav at du var gravid, hvor lang tid, følte du noe og slike ting?- Fast leser/Lorraine :-)

Drea

07.12.2008 kl.16:55

Lorraine: det er da vel passende, det! :) Jeg fant det selvfølgelig ut på grunn av en graviditetstest, og jeg følte vel på kroppen at jeg var gravid også. Jeg bare visste det på en måte. Fant det ut veldig tidlig siden vi planla det. Dermed sjekka vi jo med en gang mensen uteble! ;)

Ida Bianca

08.12.2008 kl.18:49

Syns du svarte kjempe bra paa dette innlegget! Jeg har ogsaa lyst paa barn i tidlig alder. Kankje ikke dette aaret liksom, men mellom 20 og 22. Lykke til som mor, jeg veot du kommer til aa klare deg kjempe bra, sweetie :) .. og det med at man maa leve nu, det er riktig, Ikke alltid bare tenke paa hva som KAN skje.

Stian Aleksander

09.12.2008 kl.22:51

Gøy og fint å lese!Syns det er bra du blogger om dette :]

Bettan B

11.12.2008 kl.00:43

Har termin i februar jeg også! :)) Lykke til!

Pia

13.12.2008 kl.02:26

Det der var så bra skrevet - det med at skal man gjøre bare safe ting så blir livet kjedelig og kan ikke basere livet på hva som Kan skje. Det er en fin setning å leve etter.

Jannicke

14.12.2008 kl.13:52

Hei! Fint innlegg. Jeg er også gravid og ung, jeg har termin 13 januar:) Må si jeg er veldig enig i det du skreiv! Lykke til videre, du kommer til å bli en flink mor:)

Cecilie Håberget

26.12.2008 kl.02:22

Kjempe bra innlegg! Kjenner meg så igjen i alt du skrev!

maren

11.01.2009 kl.19:07

kjempefint innlegg! jeg har et problem når det gjelder å tenke på hva alle andre rundt en sier om valg du tenker på å ta... mitt beste nyttårsforsett er å leve i "nuet", å ta valg som gjør en lykkelig der og da, i stedet for å vente på at man skal bli lykkelig.jeg må si du inspirerer meg ved å bli mor i en sånn ung alder :-) fortsett med å ta slike valg som gjør -deg- lykkelig!

Gry Catinka Wold

16.04.2009 kl.10:52

Hei!Vi skriver en sak om at det er blitt mer in å bli mor i 20-årsalderen enn etter man er 30, en sak som feirer unge mødre og har positivt utgangspunkt.Har lett etter en som har valgt å bli mor i ung alder, og lurer på om du kunne tenkt deg å snakke med meg om det på telefonen?Jeg fikk selv barn da jeg var 20.Send meg en mail til grycatinka.wold@hm-media.no og legg ved nummeret ditt, så kan vi ta en prat.Vi regner med å publisere til helgen og intervjuet må i så fall gjøres i dag eller i morgen.Hilsen Gry

Skriv en ny kommentar

Drea

Drea

28, Frøya

Norske blogger

Kategorier

Arkiv